Therapie Nijmegen

Over mij

Een moeilijke start

Ik was al heel lang geïnteresseerd in ons innerlijk, in wat je beweegt, waarom je doet wat je doet. Maar echt gefascineerd raakte ik toen ik midden in mijn puberteit in een moeilijke periode in mijn eigen leven terecht kwam.

Die periode heeft me niet alleen in de richting van dit vak gebracht, maar me ook de vaardigheid gegeven met specifiek die doelgroep van jongvolwassenen te werken.

Omdat ik me ook uit eigen ervaring kan verbinden kan ik vaak snel tot de kern komen en samen naar een oplossing toe werken.

Een kleine omweg

Ik ging overigens niet direct in deze richting aan de slag. Ik studeerde Duitse taal- en letterkunde en werkte als sociaal pedagogisch medewerker in de kinderopvang.

Toch lag mijn hart ergens anders. In de collegebanken van de opleiding tot (stress)counsellor was me meteen duidelijk: dit kan ik, dit geeft me voldoening.

Mijn leven, mijn werk

Een tweede gebeurtenis in mijn eigen leven gaf me een tweede specialisatie: de geboorte van mijn kinderen. De bevalling van de eerste was een heel traumatische ervaring.

Voor de tweede werkte ik met een Doula, een zwangerschapscoach. Dat was een verademing, dusdanig dat ik het door wilde geven. En, na de opleidingen gevolgd te hebben ben ik zélf Doula.

Elk moment is weer een nieuwe kans

In mijn werk vind ik het contact en de samenwerking waardevol. Dat ik mensen kan helpen hun kracht te hervinden is dankbaar en heel mooi werk.
Ik doe dat werk dan ook met zorg en betrokkenheid en sta dicht bij mijn cliënten. Samen werken we op een positieve manier aan verandering en groei.

Leven met aandacht

In mijn vrije tijd geniet ik van de kinderen, lees graag en veel en doe aan yoga.

Marieke

Wil je me beter leren kennen? Neem even telefonisch contact op of stuur een e-mail. Ik wil je graag ontmoeten.