Tiener- en jongerenzorg in Nijmegen met Sanne Ebbeling

Je kind staat centraal.

Ik ben (vanuit mijn opleiding) gespecialiseerd in het behandelen van jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud, kortom: in pubers. De begeleiding is precies op maat gemaakt en sluit aan bij de behoefte, wensen en vaardigheden van jouw kind. Het kind is niet alleen de ‘drager’ van het probleem maar ook van de oplossing.

Wat is er aan de hand?

In het begin van de begeleiding probeer ik er achter te komen wat er aan de hand is. Daar neem ik goed de tijd voor, terwijl ik tegelijkertijd ruimte geef om ook meteen een beetje aan de slag te kunnen.

Zowel ouders als (tiener)kinderen vinden het plezierig, en in veel gevallen is het ook echt een houvast, om meteen iets te kunnen doen. En iedereen is gebaat bij een zorgvuldige diagnose. Het kind is het centrum van de begeleiding, maar ook de ouders kunnen erbij betrokken worden.

De begeleiding is zo gemaakt dat vooral de ouders veel zelf kunnen doen. Bij het bepalen van de methode houd ik er dus ook rekening mee wat voor jou en jullie het beste werkt.

Ouderbegeleiding

Het gaat niet goed met je kind en je wilt er echt alles aan doen om het te helpen. Maar hoe? Bij ouderbegeleiding ga ik met je aan de slag – we brengen in kaart welke factoren een rol spelen bij problematische situaties. En wat je er aan kunt doen. Maar we zoeken niet alleen die moeilijke momenten binnen het gezin op, want juist als het goed gaat valt er een hoop te leren.

Op deze manier help jij dus jouw kind. Vaak werkt dat een stuk beter dan wanneer een tiener bij mij in begeleiding komt. Ten eerste omdat jij je kind veel vaker ziet en ten tweede omdat het toch ook een beetje om jou gaat.

Daarbij geeft ouderbegeleiding vaak meer voldoening, omdat je het gevoel hebt dat je iets kunt doen.

Hulp nodig?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel of mail voor een eerste kennismaking. Ik kan je dan precies uitleggen wat ik voor jou en je kind kan betekenen.