Stress- en burnout therapie behandeling in Nijmegen

Wat is een burnout nu eigenlijk?

Burnout. Het is een makkelijk etiket dat in alledaagse taal te pas en te onpas gebruikt wordt. In mijn praktijk ligt dat iets genuanceerder. Er zijn veel klachten die lijken op een burnout en er zit nog heel veel voor een burnout. Een klassieke burnout heeft een aantal kenmerken.

Het& eerste kenmerk is het gevoel van totaal opgebrand te zijn. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. En echt op. Je voelt je uitgeput, ongekend moe en bent ook emotioneel een wrak. Daarnaast kenmerkt de burnout zich door het maken van een (geestelijk) isolement. Om jezelf te beschermen bouw je afstand in. Naar je werk, maar ook naar de mensen die je lief hebt bijvoorbeeld. En een gevoel van falen.

Niet alleen omdat je die burnout kreeg (en dat had je toch nooit van jezelf gedacht! Jij? Een burnout? Onmogelijk!), maar ook omdat je minder goed wordt in je werk. En daar word je onzeker van.

Wat gaan we aan je burnout doen?

Ik spits mijn behandeling toe op twee kernbegrippen: Begrijpen en Bewust worden.

Begrip

We gaan samen onderzoeken hoe het kwam. Er is geen algemene serie oorzaken. De één kan zijn grenzen niet aangeven, de ander kan niet goed naar signalen uit het eigen lichaam luisteren en een derde kropt veel te veel op. Wat precies jouw patronen, gedrag en gedachten zijn, gaan we samen uitvinden.

Tegelijkertijd zal ik je laten zien waar je geheel tegen de tendens in zelf al hebt laten zien dat je het anders kunt. Die positieve ervaringen gebruiken we om het veranderingsproces mee aan te gaan.

Bewust werken

Helemaal niet werken en niks doen is de andere kant van dezelfde energie-medaille. Of je nu overwerkt of niks doet, het is allebei niet goed. Daarom proberen we je met zorg, aandacht en in rust, weer in een werkomgeving te krijgen.

Zodat je je nieuwe energiebalans goed kunt vinden. En voorkomt dat je diezelfde balans opnieuw kwijtraakt.

Wil je je burnout laten behandelen?

Is dit herkenbaar of wil je meer weten over stress en burnout klachten? Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op voor een afspraak.